"Рибената опашка" на мантинелата, разрязала кола в София, е отпреди 27 години

1
По-модерната и безопасна алтернатива е "едностранен терминал"
По-модерната и безопасна алтернатива е "едностранен терминал" Видео: NOVA

По-модерната и безопасна алтернатива е "едностранен терминал"

Пътна мантинела е разрязала кола, като е влязла през предния прозорец и е излязла през задния при тежка катастрофа в столицата. Шофьорът е невредим. Инцидентът се е случи на столичния булевард „Ботевградско шосе”.

По думите на експерта по пътна безопасност инж. Георги Златев завършващият елемент - краят на мантинелата, е от края на 1997 година, предава NOVA. Според него "скоростта няма значение" и всяка причина за катастрофа може да доведе до фатален край, ако съоръженията не са безопасни и изправни.

Въпросният завършващ елемент се нарича "рибена опашка", а по-модерната и безопасна алтернатива е "едностранен терминал", чиято е цел е да се смачка при инцидент. "Идеята е част от кинетичната енергия да бъде поета от съоръжението при удара", каза експерта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Да,да
    Съоръженията безспорно трябва да са безопасни.Но високата скорост е важен фактор.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари