Рибари: В язовир "Студен кладенец" има 10 тона мъртва риба

0
Все още не се знаят причините за замърсяването на посещавания от рибари от цялата страна язовир
Все още не се знаят причините за замърсяването на посещавания от рибари от цялата страна язовир Снимка: bTV / илюстративна

Поне 10 тона е мъртвата риба в язовир „Студен кладенец“

Това твърдя риболовци, предаде 24rodopi.com Първият сигнал за отровени риби беше подаден на 18 май, скоро ще станат два месеца, а все още не се знаят причините за замърсяването на посещавания от рибари от цялата страна язовир.

13 предприятия в района бяха проверени до 1 юли, а в последната седмица и всички останали държавни, общински и частни фирми в региона, които биха могли да бъдат потенциален замърсител. Резултатите ще бъдат обявени утре.

По инициатива на областния управител Даниел Делчев в понеделник ще се проведе заседание на междуведомствена комисия, в което ще участват представители на РИОСВ - Хасково, Агенцията за безопасност на храните - Кърджали, РЗИ, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив, ИАРА - Кърджали и други институции, имащи контролни функции, за да бъдат обсъдени всички доклади от извършени проверки и разгледани резултатите от направените проби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари