Ревизоро: Не можем да построим водопроводи и пречиствателни станции навсякъде

0
Емил Димитров с остри критикува Шумен вместо да решава проблемите с безводието
Емил Димитров с остри критикува Шумен вместо да решава проблемите с безводието Видео: БНТ

"Подсигурили сме средства от ЕС и работим по програми, но не можем да построим водопроводи и пречиствателни станции навсякъде"

Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в интервю за предаването „Сутрешен блок“ по БНТ.

„Ние отговаряме за 52 язовира. Проблемите в Омуртаг са за МРРБ. Относно яз. „Тича“, който дава вода на 3 града – Търговище, Шумен и Велики Преслав, помолихме трите града да си осигурят собствени водоизточници за промишлените предприятия, за да не ползват питейна вода. В Търговище поеха такъв ангажимент, но в Шумен нищо не правят. В Шумен дадохме 120 млн. за пречиствателна станция и за подмяна на водопровода. Тези довеждащи водопроводи с около 80% загуби са проблемни. Подсигурили сме средства от ЕС и работим по програми, но не можем да построим водопроводи и пречиствателни станции навсякъде.

Подаваме вода, но тя изтича в амортизираната мрежа. Някой трябва да даде пари, за да се направи, но и там, където даваме пари, това не се прави и се забавя. Имаме около 3 млрд. европейски извоювани пари по проекти за водни цикли в страната. Осигурихме пари, но нищо не се прави с тях. Шумен например не са си направили кладенците, а чакат държавата да им ги оправи. Дали сме им 120 млн. лв. за водопроводи и пречиствателни станции, но не се прави. Хубаво е да викаш „Суша – Ревизоро“, все някой трябва да е виновен. Сушата е от 3 години, а на някои места и от 5 години“, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари