Ревизоро да подава оставка!

4
Мая Манолова: Записът с Борисов е синтезиран модел на управлението му
Мая Манолова: Записът с Борисов е синтезиран модел на управлението му

Манолова: Заради изказването си за Алепу министърът на околната среда да подава оставка

Записът с Борисов е синтезиран модел на управлението му, заяви Манолова

Министърът на околната среда Емил ДимитровРевизоро трябва да подаде оставка за днешното си изказване. Строежът на Алепу трябва да бъде спрян. Обяснението, че хотелът е подпорна стена или къщички за птици, трябва да има цена и тази цена е оставката на екоминистъра.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в интервю пред „Евроком“.

Тя добави, че от „Изправи се.БГ“ искат оставката и на шефа на ДНСК Иван Несторов и на регионалния министър Петя Аврамова, които също обясняват, че това не е хотел.

Попитана за записа с гласа на Борисов тя отговори, че показва синтезиран модел на управлението му - никакво уважение към институциите и еднолични решения кой да се удари и кой не. Не разбирам защо жената, която е на най-висока позиция в държавата, не взе отношение към споменаването на името ѝ, допълни Манолова за председателя на парламента Цвета Караянчева, по адрес на която в записа се чуват цинични коментари.

За презастрояването на Черноморието Манолова каза, че е пандемично, особено на Шофьорския плаж на Алепу, където става дума за приближени на Борисов лица. Проектантът е съпруг на външния министър на ГЕРБ, тези които са издали разрешението са близки до властта, каза Манолова.

Относно законопроекта за т. нар. „спящи акции“ в боновите книжки на хората, внесен от Министерството на финансите, Манолова заяви, че той предвижда недопустима национализация на акциите, която е противоконституционна.

Държавата да направи информационна кампания за боновите книжки и акциите в тях, а не да ги национализират, призова Манолова.

От законопроекта ще са засегнати близо 3 млн. граждани. Една огромна част от тях нямат информация какво се случва с техните акции, сега финансовият министър е решил да ги национализира, защото хората не ги управляват активно. Това е като да национализират колата ви, ако не я карате или имота ви, ако не го ползвате, обясни тя.

Няма организация, която да е подкрепила законопроекта. Призовавам този законопроект да не се внася в парламента, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари