Рецидивист, влачил с кола и убил дете, излиза предсрочно от затвора

0
Иван Димитров - Годжолито влачил момчето 500 метра, изоставил го и избягал
Иван Димитров - Годжолито влачил момчето 500 метра, изоставил го и избягал Снимка: 24 часа / Архив

Иван Димитров - Годжолито влачил момчето 500 метра, изоставил го и избягал

Рецидивист без шофьорска книжка, влачил с колата си и убил дете, излезе предсрочно на свобода 4 години след тежката катастрофа. Заради добро поведение 46-годишният Иван Димитров - Годжолито напусна варненския затвор почти две години преди изтичане на наказанието му, показа проверка на Дарик.

Тежкият инцидент стана през лятото на 2018 г. в градчето Игнатиево край Варна. Половин час след полунощ на 5 юли 15-годишният Дейвид Славов и четирима негови приятели вървели по пътното платно на улица „Георги Петлешев”. Зад тях се задал автомобил „Рено Лагуна”, движещ се със 72 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Зад волана на колата бил бащата на две деца Иван Димитров, който не намалил и блъснал Дейвид. Момчето се прехвърлило през предния капак, предното стъкло и тавана, като успяло да се задържи на задния капак. Водачът обаче не спрял, а след 500 метра изоставил тялото на Дейвид на пътя. След това зарязал колата на улицата, на която живеел заедно с жертвата, и избягал.

Пострадалото дете беше откарано с множество фрактури и травми в болница, където почина след 10 дни. След смъртта му Иван Димитров се предаде на полицията.

Димитров е с начално образование и никога не е имал шофьорска книжка. Преди катастрофата е осъждан 4 пъти за шофиране след употреба на алкохол. Има също присъди за изнасилване, хомосексуални действия, отклонение от военна служба, прониквания в чужди жилища и кражба на автомобил.

За тежката катастрофа Димитров беше осъден на 10 години затвор. Тъй като по негово желание процесът протече по съкратената процедура, наказанието му автоматично беше намалено с 1/3 и стана 6 години и 8 месеца.

След зачитане на работните дни остатъкът е 1 година и 11 месеца, през които Иван Димитров ще е в изпитателен срок. Молбата му за предсрочно освобождаване е уважена от Варненския окръжен съд след положителни становища от прокуратурата и администрацията на затвора в морския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    1
    daskal
    Кажете сега, какво да им пожелаем на всички, които го освободиха предсрочно? Какво?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари