Ресторантьорите: Зеленият сертификат да отпадне веднага и за нашите служители

3
Заведенията настояват и за отпадането ограниченията за капацитета им на работа в цялата страна
Заведенията настояват и за отпадането ограниченията за капацитета им на работа в цялата страна Снимка: iStock

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България приветстват обявеното от правителството разхлабване и отпадане на мерките, съобщиха от браншовите организации в позиция до медиите.

"Считаме обаче, че това трябва да случи незабавно и "зеленият сертификат" да не важи не само за клиентите ни, но и за нашите служители. Практиката със "зеления сертификат" доказано не проработи и само създаде серия от трудности без да има никакъв здравен ефект", заявяват те.

"Настояваме и за отпадането ограниченията за капацитета ни на работа в цялата страна. Използваме случая, за да подчертаем, че практиката местните Регионални здравни инспекции да издават ограничителни заповеди беше изключително порочна. Ние много добре разбираме идеята на този начин на действие – държавата да си спести евентуална подкрепа към пострадалите бизнеси. Но това не означава, че го приемаме и че е правилно", се казва още в позицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    скептик
    абе, алибегащия, нъл ваще служители сите беха ваксинирани, кво стана?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари