Решиха кой ще довърши подземния паркинг в центъра на Русе

0
ДЗЗД "Интис - Бул" ще довърши подземния паркинг на Театралния комплекс в центъра на Русе
ДЗЗД "Интис - Бул" ще довърши подземния паркинг на Театралния комплекс в центъра на Русе

ДЗЗД "Интис - Бул" ще довърши подземния паркинг на Театралния комплекс в центъра на Русе.

Това става ясно от решението за класиране на кандидатите за обществената поръчка, публикувано на сайта на Община Русе.

Както вече съобщихме, ДЗЗД "Интис - Бул" е съставен от две дружества - русенското "Интис" ООД с управител Светослав Денчев Йончев и съдружници Камен Теодоринов Патриков, Яков Соломонович Бромберг, Огнян Георгиев Вълканов, Радиана Петкова Димитрова, Неделчо Ботев Коев и софийското "Булстрой Груп" ООД с управител Георги Василев Евтимов, който е съдружник с Детелина Стефанова Евтимова.

Другият кандидат е ДЗЗД "Русчук 2015" включва 3 дружества.

Едното е познатото от първата поръчка софийско "ЕКСА" АД - представлявано от Константин Недков Пеев и Вася Христова Станкулова - Пеева. В съвета на директорите му влизат още Венцислав Николов Христов, Магдалена Георгиева Цанова и Мая Петкова Апостолова.

Друг участник в този консорциум е "ЕКСА" ЕООД, а третият е русенската фирма "Новикон" АД представлявано от Емил Татеос Татеосян, който е в съвета на директорите му заедно с Милена Ангелова Симеонова и Иван Тодоров Иванов.

Работната програма на "Интис - Бул" получи повече точки при оценяване на техническите оферти. Консорциумът обаче е заявил, че за да я изпълни ще са му необходими 507 750.42 лв. без ДДС.

Конкурентите му от "Русчук 2015" са дали оферта с близо 200 лв. по-малко - 507 552.61 лв. без ДДС.

Проверка на приложената количествено-стойностна сметка обаче е установила несъответствия между офертата на участника и предварително обявените условия на възложителя. Открита е разлика между вида и обема на дейностите, посочени в количествено-стойностната сметка, представена от участника, поради което "Русчук 2015" е отстранен от процедурата.

Припомняме, че това е на практика втора обявена поръчка за довършване на паркинга с 58 места, след като в първия случай кандидатът не внесе банкова гаранция. Междувременно стойността й бе завишена с над 100 000 лв. с решение на Общински съвет - Русе.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари