Реновират с 2,8 милиона лева Спортното училище в Русе

0
Спортният министър подчерта важната роля на Русе за развитието на спорта
Спортният министър подчерта важната роля на Русе за развитието на спорта

Държавата ще отпусне 2,8 млн. лв. за извършване на ремонт на Спортното училище в Русе.

Това каза при посещението си в града спортният министър Красен Кралев. Средствата ще се използват за ремонт на общежитието, учебната сграда и прилежащата към тях база, информира Русе Нюз.

С извършването на тези дейности училището ще стане още по-привлекателно за талантливи деца от други населени места, които заради подобни битови проблеми нерядко предпочитат да отидат в други училища.

Русе е град, който отделя внимание и развива почти всички спортове, по тази причина се нуждае от по-специално отношение и подпомагане“, подчерта спортният министър. Той добави, че след борбата, която благодарение на разработен проект, подпомогнат от спортното министерство, успя да реновира базата си, сега е ред на бокса. „Русе е водещ в развитието на женския бокс, трябва да бъде подпомогнат да развива спорта комплексно“, допълни Кралев.

По-рано през деня заедно с депутати от ГЕРБ и представители на местната власт министър Кралев преряза лентата на комбинирана спортна площадка, наречена „Арена Бяла“. Съоръжението е в района на ОУ „П. Р. Славейков“ – Бяла, снабдено е с изкуствено осветление, терен за няколко вида спорт и седящи места за 380 души.

Той посети и с. Ценово.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари