Ренета Инджова: Еврозоната има интерес да ни вземе, за да дели с нас неблагополучията си

2
Не може да се решават до безкрай по политкоректен начин икономически проблеми, обясни още тя
Не може да се решават до безкрай по политкоректен начин икономически проблеми, обясни още тя Снимка: БНР

Не може да се решават до безкрай по политкоректен начин икономически проблеми, обясни още тя

Извън фокуса на общественото внимание остава договарянето и парцелирането. Това заяви пред БНР Ренета Инджова, бивш служебен премиер на България.

"Цялата шумотевица около преговорите е, за да може да си говорим за сглобка, за некоалиция, за едно споразумение, което не се приема от едната страна, но да не разберем защо се е стигнало до това положение.

В икономически и политически смисъл това разделяне и тези договорки у нас винаги се правят с цел парцелиране и всеки после започва да си управлява вилаета. В тъй наречените сглобки или меморандумни документи, или споразумения никой не записва каква е интегралната цел, която ще преследва едно такова сдружение.

Изведнъж ще изберем 90 регулатори, които ще предопределят политическия модел в следващите 5 - 7 години".

Тя коментира приоритетите, поставени от управляващото мнозинство.

И ГЕРБ, И ПП-ДБ декларират, че те са влизане в Шенген и в еврозоната, както и укрепване на евроатлантическата ориентация на България като пълноправен член на НАТО.

Тези цели са заявени, за да се харесат на външните си партньори, защото в тези цели има и външни интереси.

"Да ни вземат в еврозоната не за това, че сме постигнали резултати, а защото, ако сме постигнали резултати, еврозоната има интерес да ни вземе, за да може да дели с нас всичките си неблагополучия. Същото е и с евроатлантическата ни принадлежност.

Започва се един процес, в който геополитическите пластове се променят и нашите професионални ренегати започват да търсят нови послания".

Не може да се решават до безкрай по политкоректен начин икономически проблеми, обясни още Ренета Инджова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Господи, Моля те пази България
    КОЙТО СИ МИСЛИ, ЧЕ КАТО ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН И ПРИ НАС ЩЕ СТАНЕ РАЙ ДЪЛБОКО СЕ Е ЗАБЛУДИЛ. ВЛЕЗЕМ ЛИ И ПРИЕМЕМ ЛИ ЕВРОТО, СТАВАМЕ СЪДЛЪЖНИЦИ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ ТЕГЛИЛИ ЗАЕМИ И ОСЛУШВАЩИ СЕ ЗА ТЯХНОТО ВРЪЩАНЕ. ТОВА Е ИСТИНАТА. А НИЕ ЩАТ СМЕ МНОГО БОГАТИ И СМЕ СЪС СУПЕР ИКОНОМИКА ЩЕ ВРЪЩАМЕ ТЕХНИТЕ БОРЧОВЕ ЩОТ СМЕ "ТАРИКАТИ". ВИЖТЕ ГЪРЦИЯ КОЛКО Е ЗАБОРЧЛЯЛА И СЕ ПРАВЯТ НА 6 БЕЗ 10 - ЗАЕМИТЕ СИ НЕ ВРЪЩАТ ОБАЧЕ ЗАПЛАТИТЕ СИ И ПЕНСИИТЕ УВЕЛИЧАВАТ. ТЕ СА В ПЪТИ ПО ЗАПЛАТЕНИ ОТ НАС, НО НИЕ ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН, ЗА ДА ИЗПЛАТИМ ТЕХНИЯ ЗАЕМ. СЪЩИТЕ СА И ПОРТУГАЛИЯ И ИТАЛИЯ. Е, ПИТАМ АЗ, ЗАЩО СЛЕД КАТО СМЕ НАЙ-НИСКО ЗАПЛАТЕНИ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДЪЛГОВЕТЕ НА ЗНАЧИТЕЛНО ПО-БОГАТИ ОТ НАС ДЪРЖАВИ ??? АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ОТГОВОРИ НА ТОЗИ ВЪПРОС И МЕ УБЕДИ, ЧЕ ЩЕ Е ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ДА ПРИЕМЕ ЕВРОТО И ДА ВЛЕЗЕ В ЕС ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ, НО ТАКИВА АРГУМЕНТИ И ДОВОДИ НЯМА. И ПОСЛЕДНО ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ АВСТРИЯ НИ ПРАВИ ЕДНО ДОБРО КАТО НИ СПИРА ЗА ШЕНГЕН, НО МАЛКО ХОРА ГО ОСЪЗНАВАТ. ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ. БОГ ДА Е С НАС И ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
  • 7
    1
    Вярно е!
    Инджова е умна жена! Това, което казва е 300% истина! Вчера вас овцете ви излъгаха с „ваксините“, днес ви лъжат с €врото, утре ще ви стрижат до голо! Ако е хуй – да ви го набие човек до макарите, обаче с мозъка не става! Бе-е-е-е-е-е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари