Ремонтират Спортното училище

0
Реновират общежитието, санират училището, ремонтират и стола
Реновират общежитието, санират училището, ремонтират и стола

За предстоящите реновации на територията на училището разказа директорът на спортното русенско училище  „М-р Атанас Узунов“- Борис Цветанов, предаде Вестник Бряг.

Сградата е разположена в близост до индустриалната зона на гр. Русе. Въведена е в експлоатация през 1970 г. Тя се състои от три свързани тела – основно на три етажа с отопляем сутерен, едно по-ниско двуетажно тяло, в което е разположена административната част и едно двуетажно тяло, където е разположен басейн и боксова зала. Покривната конструкция е плосък топъл покрив с въздушна междина. В сутерените са обособени тренировъчни зали, столова, кухненски блок и санитарни помещения, а в единия край на сградата е разположено инсталационно помещение, където се намира абонатна станция вентилационни системи, обслужващи кухнята и столовата. Стените са изпълнени с тухлена зидария 25 см. решетъчна тухла, като фасадата е измазана с варопясъчна мазилка. Сградата няма положена изолация по оградните повърхнини. Източната стена на басейна е изолирана с топлоизолационен материал с дебелина 5 см. По-голямата част от сградата е със сменена пластмасова дограма с флоатни стъкла. След монтажа не са уплътнени фугите около дограмите, останали само на пяна, което води до допълнителна инфилтрация в обема на сградата.

На 16-ти юни е стартирала обществената поръчка за строителен надзор за 3 милиона и 81 000 хиляди, както и за 78 хиляди лева. От 3 до 8 месеца трябва да се избере фирма, която ще осъществи този строителен надзор. Фирмата ще е за реновацията на общежитието, санирането на училището, ремонта на басейна и столовата. Министерството на спорта е обявило конкурс за фирми изпълнители - първоначално са били около 9, накрая 6 и една от тях ще бъде избрана за фирма изпълнител. Програмата „Региони в растеж“ е с продължителност до 2019 година. За всяка една от дейностите обществените поръчки са различни, но влизат в общата цена. В сградата на столовата няма да има реновация и реконструкция, а само оборудване- маси, столове, печки, хладилници и друго оборудване за приготвяне на храна.

Администрацията на училището 4 години се бори за общежитието да е тяхно, тъй като е било на Министерството на земеделието, но от миналата година вече си е тяхно, само че безстопанствено.

На територията на училището има 254 ученици. От понеделник започва записването за 5-ти, за 6-ти и за 8-ми клас. На 25 август програмата на Министерството на младежта и спорта приключва и тогава ще стане ясно колко записани и приети деца ще учат от новата учебна година.

Варненското спортно училище и Софийското спортно училище на ЦСКА са с по-малка сума отпуснати пари. В русенското училище има най- много отпуснати пари от Министерството на младежта и спорта.

Във Варна сумата е с около 600, 700 хиляди лева по- малко са във варна, а в София е с около 80 хиляди лева тъй като там ремонтите са по-малки.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари