Ремонтираха общежитието, което ще ползва Спортното училище

1
Напълно са готови за ползване два етажа
Напълно са готови за ползване два етажа Видео: Русе Медиа

Напълно са готови за ползване два етажа

Спортното училище в Русе ремонтира общежитието си с европейски средства по програма „Региони в растеж“ от 2017 година, съобщи директорът Евгени Недев.

Става дума за бившето общежитие на ПГ по зърносъхранение. Всички ремонтни дейности са завършени, а в момента приключва свързването на топлопровода и се асфалтират изкопите. Срокът е до 15 юни и общежитието е готово за откриване.

Ние успяхме да го завършим. Не ни достигаха някои малки малки елементи от баните и тоалетните, за които аз като директор на Спортното училище инициирах дарителска кампания. По-скоро не така обявена в медиите , а с близки и хора, които знам, че ще помогнат за спорта. Направиха дарения всеки според възможностите си, с което съм изключително горд, включително и част от персонала на училището, които повярваха в каузата. Успяхме да завършим и вече баните са напълно ремонтирани“, каза Евгени Недев, предаде Русе Медиа.

Напълно са готови за ползване два етажа. На етаж могат да пребивават 40 човека, като на всеки две стаи има отделна баня и тоалетна. Условията са повече от добри, всичко е ново, обясни директорът, като показа и обстановката.

В общежитието има стая за контрол, система за пожароизвестяване, домофони за индивидуална връзка, видеонаблюдение. Осветлението в коридорите са със сензор за икономичност, има и асансьор, защото е на 5 етажа, но в момента не работи, защото само два етажа са готови. Стаите са обзаведени с легла, гардероби и др.

Проектът за общежитието е за 1-ия и 2-ия етаж, а е купено оборудване, говоря за легла, шкафове и всичко необходимо, и за 5-те етажа. Предстои ми разговор с новия министър на младежта и спорта относно бъдещето на следващите три етажа. Външната фасада е ремонтирана, но вътре няма изграден проект за ВиК, електричество и другите неща, но е закупено оборудването. И ако това представлява интерес за Министерството на младежта и спорта и биха желали да го завършим, трябва да намерим решение и финансиране как да го продължим, за да могат да функционират и 5-те етажа, защото така ще има леглова база за 200 човека.

За нас 1 и 2 етаж са напълно достатъчни за учениците, които са в момента на общежитие. За тях ще бъде доста по-добре като условия , отколкото където са настанени сега. Може би ще допуснем, ако това се разреши, и ученици от други училища, за да можем да напълним легловата база и да работим на 100%. Относно бъдещото финансиране на общежитието и неговата издръжка, трябва да се подготвят нужните документи към Министерство на образованието и към Министерство на спорта и ще кандидатстваме от новата година да можем да отворим врати. Когато поех управлението на Спортното училище, това бе един от приоритетите ми – да завърша общежитието и да го пуснем в експлоатация. Това го направихме“, сподели Евгени Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Чеченска сила
    ЧЕЧЕНЕЦАА, ЧЕ ЧЕ НЕ ЦА. И ТОШО КУКАТАА. КУЧЕТАТА ДА НОСЯТ ЧАШКИТЕ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари