Ремонти по пътищата и по време на празниците

0
Десетки ограничения на движението поради полагане на асфалт и мантинели
Десетки ограничения на движението поради полагане на асфалт и мантинели Снимка: БГНЕС / архив

Десетки ограничения на движението поради полагане на асфалт и мантинели

Ремонти по пътищата, свързани с полагане на асфалт, слагане на мантинели и изкопни работи, продължават въпреки зимния сезон и поне на 45 места в страната ще има ограничения в движението дори по Коледа и Нова година. Още поне толкова участъци са затворени или стеснени заради пропаднали части от пътища, които чакат ремонти, съобщиха от АПИ, предаде в.24 часа.

Най-големите задръствания се очаква да се получат по магистрала “Хемус” заради ремонтите на двата тунела “Топли дол” и “Правешки ханове”. Там в последния от многото почивни дни по Коледа – на 27 декември, движението в посока Варна ще бъде по обиколни пътища, за да не се пречи на прибиращите се към столицата.

На още едно място по “Хемус” трябва да се кара внимателно чак до Нова година – в Шуменска област. В продължение на около 25 километра там в момента се монтират мантинели на платното за София и движението по изпреварващата лента е затворено.

Неприключили ремонти има на още две места по магистрала “Марица”. Едното е около 30-ия километър, близо до Добри дол. Там през зимата ремонтът на асфалтовото покритие и в двете платна е временно спрян, но движението е само по изпреварващата лента.

Другото е близо до ГКПП Капитан Андреево, където заради строеж на крайпътен обект и пътна връзка към него има стеснение на пътя и максималната скорост е 60 км/час. Този ремонт ще приключи в края на януари.

Най-много ремонти по пътищата тази зима има в Северозападна България. Там заради изграждането на скоростния път Видин - Ботевград има много обходни маршрути и на няколко места сегашният Е79 е затворен за движение. Обходните маршрути са различни за леките коли и за по-тежките машини.

До края на януари 2024 г. продължава ремонтът на едно от пътните платна на Дунав мост в Русе. Там има ограничение за височината на превозните средства, която не трябва да надвишава 3,50 метра, в противен случай се минава по някое от другите платна в посока Румъния.

Пътуващите за Гърция през прохода Маказа трябва да знаят, че на излизане от Кърджали все още се строи ново кръгово кръстовище и движението там е с ограничение до 50 км/час. Новото съоръжение ще е готово също в края на януари.

Пътуването до ГКПП - Връшка чука на границата със Сърбия е по-бавно от нормалното, защото по целия път от Видин дотам има различни участъци, които се преасфалтират, и движението минава ту в едната, ту в другата лента. Тези ремонти трябва да приключат още днес - 23 декември, но не е сигурно.

По Черноморието също има доста неприключили през есента дейности. Например повреденият от наводнението мост на излизане от Царево към Варвара все още се ремонтира. По план работите трябва да приключат до неделя, но и това не е съвсем сигурно и най-вероятно по време на празниците движението ще се отбива по временен път, където движението е с максимум 20 км/ч.

На още две места в Бургаска област на третокласни пътища все още се полага асфалт. По два други пътни участъка - Трояново - Айтос и Аспарухово - Карнобат, също не са приключили аварийните ремонти, които се наложиха заради повреди от обилните дъждове и там на различни места има ограничения до 50 км/ час извън населените места и до 40 км/час в населените.

Частични ремонти има по много второкласни пътища в Монтанско и по третокласни в Пернишко, но те не са с интензивен трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари