Ремонт отряза достъпа до жилищен блок в Русе

2
Колите минават през тротоарите или през градинките, за да стигнат до паркинга пред блока
Колите минават през тротоарите или през градинките, за да стигнат до паркинга пред блока Снимка: БРЯГ

Колите минават през тротоарите или през градинките, за да стигнат до паркинга пред блока

Недоволство се разрази сред хората от блок „Потстдам 2” в квартал „Здравец - Север”. Причината за това е, че след ремонт на булевард „Потсдам” в съседство, както и на околоблоковото пространство, жителите там останали без изход към път.

За да стигнат до паркинга пред блока или пък да излязат от него, колите минават през тротоарите или през градинките.

Александър Петров, който е подал сигнал до институциите и медиите, сподели, че излазът на блока е отрязан. "Нашият паркинг можеше да бъде съединен със съседния, около другия блок, чрез една кратка отсечка. Влизането близо до блока е по един бетонен път и оттам през тротоара. Невъзможно е разминаването и последващото излизане на колите. Ако има изход, ще може линейка да излезе по-лесно и не задължително на заден ход", обясни той, цитиран от БРЯГ.

Негов съсед разказа, че заради вибрациите на преминаващите коли по единственото място към улицата, а това е по бетонната настилка пред първия вход, вече има напукани стени, блокът уляга и дори плочки в баните на първите етажи също се пропукват. Александър Петров показа писмо, което е изпратил до пожарната, с копие до Общината и до три национални телевизии. Той смята, че при критична ситуация пожарни коли няма да могат да помогнат, защото няма да как да стигнат до всички входове на блока. Особено неприятна става ситуацията вечер, когато от двете страни на единствения проход към тротоара и улицата, спират коли. Хората настояват да се подмени няколкото метра бетонна настилка с асфалтова, така както е пред останалата част на сградата и да се направи подход към съседния блок, откъдето ще могат да излизат на булевард „Потсдам” или на другата улица.

С тях се срещна директорът на общинското предприятие "Комунални дейности" Митко Чокоев. Заедно с живеещите той разгледа посочените от тях проблемни участъци и заяви, че се налага проектант да огледа мястото и да даде становище.

"Няма как да се направи улица към основния булевард или към паркинга на съседния блок, без да има проект. Проблемът ще бъде обсъден", категоричен бе Митко Чокоев. Директорът на ОП „Комунални дейности” уточни още, че миналата година е направен текущ ремонт на настилката на околоблоковото пространство. Районът е облагороден, но поставеният проблем зависи от други отдели на общинската администрация. „Поемам ангажимент поставените въпроси от жиеещите тук да бъдат обсъдени с ръководството на общината”, допълни още Чокоев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Лозето
    Там бяха лозя. Какво да се направи, като сте дошли от село и са ви построили панелки. Никой не ви е канил да населявате лозята.
  • 8
    6
    Служител в Комунални
    Чокоев тук на колко водки е???
  • 10
    5
    вижте ги всичките
    Тюфлеци със шкембета и до тоалетната ходят с кола и пак се задъхват. Колко от тях пушат тютюн и пият алкохол?
  • 9
    4
    Русенец
    "след ремонт на булевард „Потсдам” в съседство, както и на околоблоковото пространство, жителите там останали без изход към път" - досега излизали на булеварда както си искат и сега вече не могат и проблем! Заминавайте си на село - там сте от двора направо на улицата !
  • 13
    3
    Ядосан
    Връщайте се в селските си къщи. Там имате директен достъп от двора си до пътя! Така ми е писнало! Помака продал пчелина си на село и купил апартамент в топлофициран блок. И запушва паркинга защото разтоварва дърва за отопление! Че и се зъби. И след един шамар вика две патрулки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари