Ремонт на бул. "България" подплаши проститутките в Русе

2
Проститутките обслужват клиенти от преминаващите ТИР-ове и автомобили в близките подлези
Проститутките обслужват клиенти от преминаващите ТИР-ове и автомобили в близките подлези

Очакван от 5 г. довършителен ремонт на бул. "България" в Русе подплаши проститутки. "Ще ни разгонят килентелата, и без това никаква я няма", притесняват се секструженички.

Момичетата с къси полички висят край автоспирки и бензиностанции, като обслужват клиенти от преминаващите ТИР-ове и автомобили в близките подлези.

"Бяхме тръгнали да протестираме за закон, ама няма кой да ни чуе", обясниха представителки на най-древната професия. Още тази пролет ремонтът на околовръстното шосе за и от Дунав мост трябва да се случи".

"Агенция "Пътна инфраструктура" е мобилизирана да застави фирмата изпълнител да си свърши работата", заяви при визитата си в крайдунавския град миналата неделя регионалният министър Лиляна Павлова.

Тя напомни, че лошото качество на ремонта с много дефекти, включително маркировката и осветлението, пречат да се издаде акт 15 и 16. Остава да се оформят тротоари, отводнителни шахти и препазни огради, за да се предотвратят още жертви при катастрофи по булеварда убиец.

"Преди 5 години от общината почистиха и оправиха подлезите, уж щяха да ги заключват, ама беше ден до пладне", възмущават се жители в квартала. Те периодично протестират срещу непристойните сцени.

Близката автоспирка е на метри от ОУ "Алеко Константинов", където булевардът е опасан с високи мантинели. "Почти нищо не се е променило", заяви представителят на Инициативния комитет за безопасност в района Пламен Митев. 16-годишната му дъщеря Петя беше прегазена от ТИР на път за училище.

8 км отсечка беше открита на 3 юли 2009 г., но след броени месеци асфалтът започна да се рони. Холдинг "Пътища" спечели обществената поръчка и после фалира. Строителството се финансираше с над 4,6 млн.лв. от Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари