Реквизит ли са парите, открити в университет?

0
Четири милиона на едно място са много. Важна е експертизата на хартията
Четири милиона на едно място са много. Важна е експертизата на хартията Видео: NOVA

„Четири милиона на едно място са много. Важна е експертизата на хартията, която е била използвана за направата на парите.

На машината не трябва да се набляга. Има стари машини, които могат да произведат перфектно качество банкноти. Прокуратурата и МВР трябва да работят изключително стегнато”. Това заяви в „Неделята на NOVA” бившият директор на националната полиция - ген. Васил Василев.

Той добавя, че случаят наистина е оперативно интересен. „Трябва да се види дали е имало продажби на тези банкноти за забавления. Важно е да кажат каква е хартията, тя трябва да се анализира. Намереното количество също е много голямо”, казва Василев.

Той разказа и историята за един от най-добрите фалшификатори на долари. Българин от село близо до Русе. Наричал се е Тодор Кривналиев и е бил родом от Ветово. Той отива да живее  в САЩ, където става най-добрият фалшификатор на пари и работи за Ал Капоне. След ареста на мафиотите, в затвора попада и Кривналиев. 

 Ген. Василев коментира и шпионският скандал у нас.

„Това е една много сложна материя. Работата на разузнаването е да се домогне до много можещи и информирани хора. Информацията включва политика, икономика и дори здравен статус на някои политици”, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари