Рекордно количество фалшификати откриха в Слънчев бряг и Свети Влас

1

Антимафиоти конфискуваха 10 000 ментета по морето

Най-голямото количество фалшиви стоки в Слънчев бряг и Свети Влас, откривано от петнадесет години насам, беше иззето при специализирана операция на антимафиоти и прокуратурата. Полицейските сили атакували 15 обекта по морето, а от тях са иззели над 10 000 артикули (дрехи, обувки, чанти и др.). Те са собственост на търговски дружества от вътрешността на страната, каза председателят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Според шефът на дирекция „Киберпрестъпност“ към ГДБОП Никола Симов в повечето случаи се установява, че тези стоки влизат у нас от Турция или Китай.

Образувани са няколко преписки, по които ще текат допълнителни проверки за допуснати престъпления от този характер. Допълнително ще се назначават авторови експертизи за стоките. Предстои да бъдат установени лицата, които внасят стоките. За това престъпление законът е предвидил наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева“, заяви Мария Маркова.

Обвинител номер 1 на Бургас Георги Чинев съобщи, че законът дава възможност и за имуществени санкции до 1 млн. лева на юридически лица облажили се от продажба на фалшиви стоки. Той предупреди, че в някои случаи такива артикули дори може да са опасни за човешкото здраве.

Тези съвместни акции ще продължат и ще са все по-чести. Така, че нека всеки, който продава такива стоки да не се чувства спокоен“, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари