Рекорден скок в цените на коли втора употреба

2
Причините за поскъпването са много
Причините за поскъпването са много Видео: NOVA

Германия променя автомобилния си пазар

Цените на автомобилите втора употреба достигат нови рекорди. Това сочи месечният индекс на цените на употребяваните автомобили на най-големия онлайн пазар за автомобили в Европа, предава NOVA.

В Германия, откъдето традиционно се вкарват част от автомобилите у нас, също отчитат много високи цени на колите втора ръка.

През 2022 г. употребяваните коли са били по-скъпи от всякога, със средна цена 18 500 евро, сочат изчисленията на германските специалисти. Това е с около 19% поскъпване спрямо 2021 г.

Причините за това са много. Сред тях са нарушената верига на доставки, намалено производство заради пандемията и войната в Украйна, както и увеличените разходи за енергия. Към това се добавя и липсата на полупроводници на пазара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    ха-ха
    Като нямат полупроводници, да им дадем цели :-)
  • 11
    2
    Глупости на търкалета
    Ковида приключи. Складовете са задръстени от полупроводници, защото не ги доставят на Русия и Иран, остава войната в Украйна, т,е, производството е било там може би. Всичко е спекула.
  • 15
    1
    Русенец
    Ковид и войната в усрайна все им е в устата да надуват цените! Мама ви спекулаторска да еба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари