Рекорден брой участници в конкурса за екслибрис „Еx Libris – Ex Libertas"

0
В тринадесетото издание на форума свои творби са изпратили 424 художници
В тринадесетото издание на форума свои творби са изпратили 424 художници

Приключи срокът за приемане на творби в Международния конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex Libertas", организиран от Регионална библиотека “Любен Каравелов” - Русе.

В тринадесетото издание на форума свои творби са изпратили 424 художници (209 през 2016 г.) от 35 държави, сред които най-много са представителите от Турция, Русия и Украйна. Тази година в  конкурса участват творци от почти всички европейски държави, както и от Австралия, Аржентина, Бразилия, Индия, Канада, Колумбия, Мексико, САЩ, Хонг Конг и Япония.

И през 2017 г. участниците ще се състезават за ГОЛЯМАТА НАГРАДА в размер на 400 евро. Всички творби ще бъдат показани по време на изложба в началото на месец октомври т. г. в Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“, когато ще се състои и официалната церемония по обявяването на отличените автори.

Информация за резултатите от конкурса, както и имената на наградените участници, ще бъдат публикувани на сайта на Русенската библиотека -  www.libruse.bg, до средата на месец октомври 2017 г.

През 2017 г. форумът се осъществява под патронажа на Министерство на културата и с финансовата помощ на Община Русе по Програма „Култура“ за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари