Рекорден брой оздравели от COVID-19 в област Русе

0
За съжаление са починали още 13 болни от инфекцията
За съжаление са починали още 13 болни от инфекцията Снимка: Getty Images/Guliver

Рекорден брой оздравели от COVID-19 в област Русе за последните 24 часа, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

Само през изминалото денонощие излекуваните се увеличиха с още 240, най-много от началото на годината. Припомняме, че най-много оздравели от март миналата година насам имаше на 8 декември – 403-ма.

Над 100 обаче продължава да бъде броят на новите случаи, като вчера заразените с коронавирус в Русенско са 136. 105 от тях или 75% са от община Русе. Десет новозаболели има и в Бяла, осем в Иваново, петима в Сливо поле, по трима във Ветово и Ценово, както и по един в Борово и Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 11210, а преболедувалите 8626. Активните случаи са 1962. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 402-ма души, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 116, като 114 от тях са за неинтензивно лечение. Общият брой на леглата в областта е 515, като 51 от тях са реанимационни, а останалите 464 са неинтензивни. Припомняме, че в последните дни двете университетски болници „Канев“ и „Медика“ увеличиха капацитета си за неинтензивно лечение на пациенти с коронавирус с общо 66 легла. От вчера в УМБАЛ „Канев“ функционират още 8 интензивни легла и така в лечебното заведение има общо 20 реанимационни легла за болни от коронавирус. В УМБАЛ „Медика“ техният брой е 31.

За последното денонощие са починали още шестима мъже и седем жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 622, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 365 от тях са мъже, 257 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Разград – 14.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари