Рекетиран фермер е издал бившия кмет на Ихтиман на ГДБОП

1
Димитър Бонев бе задържан с 5 000 лева
Димитър Бонев бе задържан с 5 000 лева

Бившият кмет на Ихтиман - Димитър Бонев и съдружникът му Страхил Алексиев, задържани с подкуп, рекетирали фермер на птици край града.

Преди няколко месеца съдружниците са поискали голяма сума пари от фермера - Валентин Галчев, който от своя страна е подал сигнал до ГДБОП, съобщи Traffic News.

Припомняме, директорът на професионалната гимназия и бивш кмет на Ихтиман бе арестуван за рушвет при зрелищна акция на споличните антимафиоти. Димитър Бонев е бил закопчан в петък в автомобил с белязани 5000 лева.

Арестът е станал пред базата на двамата братя Алексиеви, предаде репортер на медията.

Бонев е бил привлечен към наказателна отговорност след като на 27.12.2019 г. в Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице - директор на професионална гимназия, приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба - да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. февруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем - Страхил Алексиев.

По информация на Traffic News последният заедно с брат му Радослав Алексиев притежават фирми занимаващи се с вторични суровини и строителство, а преди няколко години закупили и завода за електроди край Ихтиман. Те отговарят и за сметопочистването в града.

Хората в Ихтиман споделят, че неофициално бившият кмет Бонев е в съдружие с двамата братя. Именно чрез Страхил Алексиев той е поискал подкупа от 5000 лева заради земи, собственост на бившия селскостопански техникум в града, вече Професионална Гимназия „Васил Левски”, на която Димитър Бонев е директор от почти две години.

Бонев е бивш кмет два мандата, няколко пъти общински съветник и председател на общинския съвет в града.

Подкупът е поискан от човек, свързан с ферми за патици и пуйки край Ихтиман - Валентин Галчев. За него преди време избухна скандал за усвоени неправомерно евросредства, а след проверки на Държавен фонд „Земеделие” се установи, че фермите нефункционират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари