Регионалният министър: Връзката на Русе с Маказа е приоритет при строителството на пътища

1
Връзките север - юг имат и геополитическо значение, категоричен е арх. Иван Шишков
Връзките север - юг имат и геополитическо значение, категоричен е арх. Иван Шишков Снимка: БНТ

"Връзките север - юг имат и геополитическо значение", категоричен е арх. Иван Шишков

"Оградата" по границата с Турция, всъщност, е одобрена като временно препятстващо съоръжение, направено без документи и без издадено решение за стореж от страна на МРРБ и ли Министерство на отбраната."

Това заяви в "Денят започва" по БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Има проекти за съоръжението, но са следени единствено от областните управители, които нямат никакъв административен капацитет за строителство. Нито МРРБ, нито МО не са издали решение за строеж и в един момент обектът е бил буквално прехвърлен на областните управители да се занимават с това съоръжение. Много пъти съм казвал - каквото си поръчаме, това получаваме. В случая май не сме си поръчали това, а сме си поръчали нещо повече", заяви Шишков.

Приоритет при строителството на пътища са тунелът под прохода Петрохан и връзката с Прохода на Републиката, която трябва да свърже Русе с Маказа, заяви още Шишков.

България си говорим за магистралите изток-запад, но връзките север-юг са много важни. Те правят истинската свързаност между Северна и Южна България. Изоставането икономически на Северна България няма да се реши със завършването на АМ "Хемус", а когато бъдат направени тези връзки. Те имат и геополитическо значение", заяви Шишков.

В момента е възложен ОВОС на проекта за тунел под Петрохан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари