Реформаторите искат да ядат баница, но няма кой да им даде

0
Реформаторския блок чака подкрепата на ГЕРБ за създаване на служебно правителство
Реформаторския блок чака подкрепата на ГЕРБ за създаване на служебно правителство Снимка: Десислава Кулелиева

"Не сме разсъждавали Реформаторския блок да направи правителство, защото към този момент нямаме подкрепа от колегите от ГЕРБ".

Това заяви пред журналисти лидерът на СДС Божидар Лукарски след консултациите на РБ при Росен Плевнелиев, информира БЛИЦ.

Той увери всички, че ако получат подкрепа от ГЕРБ и съответно преди това Плевнелиев им връчи мандат, ще седнат на една маса и ще разговарят.

Реформаторският блок няма да даде министри за служебно правителство, стана ясно от думите на зам.-председателят на Движение „България на гражданите” Найден Зеленогорски. Той добави, че Радан Кънев не е присъствал на срещата на Реформаторския блок с държавния глава, защото вчера е била избрана оторизирана група от хора, която да влезе на „Дондуков” 2 и лидерът на ДСБ не е бил сред тях.

„Обсъдихме всички теми - както консултациите, така и работата на парламента.Обещахме, че ще направим всичко възможно в рамките на парламента да гласуваме бюджета 2017 г. Антикорупционният закон трябва да мине на всяка цена на второ четене, заедно с антитерористичния закон. Депутатите трябва да отговорят на въпросите на референдума до три месеца от референдума. А след това, съгласно конституцията и законите, одобрените предложения от референдума могат да се претворят в закон", каза още Зеленогорски след срещата с Росен Плевнелиев.
 
Лидерът на ДБГ Меглена Кунева отказа коментар пред медиите.
 
Това е третият кръг консултации при президента след оставката на кабинета „Борисов 2”. Плевнелиев първо разговаря с ГЕРБ, а след това и БСП.
По-рано днес на консултации беше ръководството на ДПС. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ съобщи, че няма да съставят кабинет и искат предсрочни избори.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари