Реформаторите и ДПС мъдрят бъдещ кабинет с Плевнелиев

0
Досега и ГЕРБ, и БСП заявиха, че ще върнат проучвателния мандат на президента
Досега и ГЕРБ, и БСП заявиха, че ще върнат проучвателния мандат на президента Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи на Движение за права и свободи и Реформаторския блок.

Съгласно конституционните правомощия на държавния глава след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов, той провежда консултации с парламентарно представените партии. Такива вече бяха проведени миналата седмица първо с ГЕРБ, а после с БСП. Днес предстоят разговори с ДПС и с Реформаторски блок, предаде Дарик Нюз.

Основните теми на консултациите са: възможно ли е в настоящето НС да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство. Какви са потенциалните дати за предсрочни избори и какво още трябва да свърши 43-ото Народно събрание.

Досега и ГЕРБ, и БСП заявиха, че ще върнат проучвателния мандат на президента. Такава заявка дадоха от Реформаторския блок.

След приключване на консултациите президентът Плевнелиев каза, че ще се възползва от правомощията си и ще свика Консултативен съвет по национална сигурност и ще се търсят начини политическата криза да не прерасне в парламентарна.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари