Реджеп Ердоган: Ще превърнем Турция в глобален притегателен център за грижи в здравеопазването

0
Нашият народ е добре запознат с образцовата инфраструктура, която сме създали в сферата на здравеопазването, заяви турският президент
Нашият народ е добре запознат с образцовата инфраструктура, която сме създали в сферата на здравеопазването, заяви турският президент Снимка: Фейсбук

Нашият народ е добре запознат с образцовата инфраструктура, която сме създали в сферата на здравеопазването, заяви турският президент

Президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща да превърне Турция в „глобален притегателен център“ за грижи в сферата на здравеопазването, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Ние сме решени да превърнем Турция в глобален притегателен център за грижи в здравеопазването, а не само да предоставяме услуги на нашите граждани“, заяви Ердоган в неделя на церемония по откриване на градска болница в окръг Коджаели в Северозападна Турция.

Ердоган каза, че не само турските граждани, живеещи в чужбина, избират Турция за здравни грижи, но и много чужденци проявяват интерес към здравните услуги в Турция.

Нашият народ е добре запознат с образцовата инфраструктура, която сме създали в сферата на здравеопазването, с реформите, които сме осъществили, и с работната сила, която продължава да укрепва“, каза турският президент. Той припомни важността на градските болници по време на пандемията от КОВИД-19 и разрушителните земетресения в Турция на 6 февруари.

Турция устоя на катастрофата на века - земетресенията на 6 февруари, със силата на своята държава, с капацитета на своите институции и с пожертвуванията на своя народ“, посочи турският президент.

Около 14 милиона души бяха засегнати от разрушителните земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 през февруари, които отнеха живота на повече от 50 000 души, припомня Анадолската агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Мишо
    Здравеопазването в Турция е на светлинни години за разлика от нас ! Грижата за болните няма място за сравние с нашите " грижи " в повечето болници !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари