Реджеп Ердоган призова за инспекции дали Израел притежава ядрено оръжие

1
Трябва да бъде проверено отвъд всякакво съмнение, преди да стане твърде късно, заяви турският президент
Трябва да бъде проверено отвъд всякакво съмнение, преди да стане твърде късно, заяви турският президент Снимка: Recep Tayyip Erdoğan / Facebook

Трябва да бъде проверено отвъд всякакво съмнение, преди да стане твърде късно, заяви турският президент

На връщане от Берлин турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова да бъдат извършени инспекции на място за предполагаемите ядрени оръжия на Израел, съобщиха турски медии, цитирани от Ройтерс и БТА.

Както и по-рано тази седмица, Ердоган и днес се спря на темата за израелския ядрен арсенал. “Като Турция ние призоваваме: (наличието на) израелски ядрени оръжия трябва да бъде проверено отвъд всякакво съмнение, преди да стане твърде късно. Ние ще продължим да следим въпроса”, каза той пред журналисти в самолета си на връщане от Германия, където разговаря с президента Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц.

Турският президент добави, че семействата на израелски граждани, взети за заложници от “Хамас”, са му изпратили писмо, в което молят да се намеси, за да осигури освобождението им. Ердоган обяви, че турското разузнаване се е задействало по въпроса.

Турция ще положи усилия да възстанови повредената инфраструктура, болници и училища в Газа, ако там бъде постигнато примирие, заяви Ердоган. “Ако бъде постигнато примирие, ние ще направим каквото е нужно, за да компенсираме разрушенията, причинени от Израел (...) Ще положим усилия да възстановим повредената инфраструктура в Газа и да възстановим разрушените училища, болници, водни и енергийни съоръжения”, заяви още турският президент, цитиран от телевизия А Хабер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Историк
    Турция иска пак да сложи в короната на падишаха бившото си владение,перлата "Йерусалим".Ако прилапа и Газа ,добре дошли.Мечтите и идеите за"Вешикият Туран" се разгарят с пълна сила отново и Ердоган съзира сгоден момент във противоречията и конфликтите на едни слаби държави Но проверката е висша форма на доверието.Великият Туран обхваща цяла Тракия през западните Родопи до Косово.Имам съмнения че български политици тихомълком работят за едно бъдещо осъществяване на такъв стратегически план.За нас важи следното: "Докато мъдрите се наумуват и в народно събрание се намъдруват,лудите се налудуват".Лоша работа.Народните избранници очакват и под лоното на падишаха пак да управляват,усвояват европроекти,но няма да се случи по никакъв начин.Тогава няма да бъдат избрани,а ще бъдат преебани,а с тях и цяла България и нейният народ,култура и единтичност.Мръсни гадни хора.
  • 3
    1
    Иван
    Тези. Мангали,простите и пьрвобитни,турци,араби,цигани, боклуци,дрипави,той или искал инфо за Изрел,кой си ти бе,дрипльо?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари