Реджеп Ердоган обяви началото на „Века на Турция“

0
Той призова опозицията да загърби противоречията от предизборния период
Той призова опозицията да загърби противоречията от предизборния период Снимка: Фейсбук

Той призова опозицията да загърби противоречията от предизборния период

Турция се нуждае от енергията и приноса на всички свои граждани, заяви Ердоган в първата си реч на церемонията по встъпване в длъжност в президентския комплекс, цитиран от Анадолската агенция и БГНЕС.

По думите му, Турция е преодоляла успешно един от най-критичните изборни процеси в своята история.

Ще направя всичко необходимо, за да оправдая оказаното ми доверие от народа, от нашата партия и политическия блок. Готови сме да служим на всеки един от 85-те милиона граждани на Турция, независимо от политическите им възгледи, етническата и религиозната им принадлежност. Ще продължа да служа на Турция“, увери президентът.

"По случай стогодишнината от основаването на Република Турция страната ни се нуждае от единство. Призовавам жителите на всяка от 81-те провинции към солидарност и сплотеност. Днес е време за единство. Готови сме да изпълним обещанията си към избирателите, както сме го правили през последните 21 години", заяви политикът.

Ердоган подчерта, че веднага след изборите е започнал „Векът на Турция“ - периодът на просперитет за страната. Той призова представителите на опозицията да уважават волята на народа, "да действат отговорно в името на укрепването на турската демокрация" и да загърбят противоречията от предизборния период, като заедно приложат концепцията за "Столетието на Турция".

Държавният глава заяви също, че демокрацията в Турция ще бъде укрепена благодарение на новата конституция и "отхвърляне на сегашния основен закон, който е плод на периода на военния преврат". "Решени сме да приложим на практика девиза на Ататюрк: "Мир у дома, мир по целия свят", ще разширим рамките на хуманитарната дипломация", заяви турският президент.

Президентът обяви новият състав на правителството. Първото заседание на кабинета е насрочено за вторник, 6 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари