Боян Чуков: Нов мандат за Ердоган е по-добрият вариант за България

0
Според анализатора Турция бавно влиза в орбитата на САЩ и НАТО
Според анализатора Турция бавно влиза в орбитата на САЩ и НАТО Снимка: Фейсбук

Напрежението в Сърбия расте. Ще подаде ли оставка президентът Александър Вучич?

"Напрежението в Сърбия в случая, колкото и парадоксално да звучи, е страшно изгодно за Вучич, защото по този начин премества фокуса на общественото мнение върху тези трагични два инцидента, при които бяха застреляни много невинни хора. В света на глава от населението най-много оръжия има в САЩ, след това в Йемен, а на трето място са сърбите", каза международният анализатор Боян Чуков в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria On Air.

Според него за сръбския президент е по-изгодно да има протести заради случаите със стрелби, отколкото за това, което се случва в Косово.

"Обвиненията срещу Вучич, че е национален предател, се усилват, голяма част от сръбския народ започва да разбира тази двойна игра, която игра тези години", каза още Чуков.

Според него Сърбия бавно влиза в орбитата на САЩ и НАТО. "Вучич не може да отчете нищо пред сръбския народ, освен това, че бавно предава сърбите, които са останали на територията на Косово", коментира анализаторът.

Относно предстоящите избори в Турция, Чуков е категоричен, че в момента се наблюдава битка за територия между "колективния Запад и страните, стоящи зад Ердоган - Русия и Китай."

"Ще има втори тур, на него е много вероятно Ердоган да победи. Ако погледнем западната преса, там ще видим, че Ердоган губи, ако погледнем сериозно, ще видим, че се появиха освен двамата основни кандидати и други двама, които цепят гласове на опозицията на Ердоган", каза Чуков.

"На втория тур има много неизвестни. 20% от населението на Турция не се е определило. 6 милиона турски граждани ще гласуват за първи път. Относно ролята на кюрдите - те подкрепят опозицията на Ердоган, но зад тях стоят САЩ и турците все повече разбират, че ако спечели опозицията, американците ще имат открит път за създаването на великия Кюрдистан. Въпросът е дали Турция ще продължи да бъде суверенна държава или ще влезе в орбитата на САЩ и НАТО", смята анализаторът.

По думите на Боян Чуков по-добрият вариант за България би бил Ердоган. "Той има добри отношения с редица български партии, имаме диалог като комшии и той търси разбирателство със своите съседи, което не правеше преди това. Турция си има своя собствена политика на Балканите, увеличава своята тежест, така че България винаги се е считала в Анкара като турско ловно поле", подчерта Чуков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Нов мандат на Ердоган ще е добре за Путин и неговите слуги в България. За България всъщност нов мандат на Ердоган запазва властта на Путин , а това е зле за България която е зависима чрез руски подлоги на Русия , а това носи руско зло и мизерия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари