Развръзката на протестите ще се забави заради силите на задкулисието – Пеевски и Гешев

1
Бойко Борисов е разбрал, че повече не може да се върне във властта и налага въпросът за договаряне условията на отстъпление
Бойко Борисов е разбрал, че повече не може да се върне във властта и налага въпросът за договаряне условията на отстъпление Снимка: БГНЕС/архив

"Развръзката на протестите ще се забави заради силите на задкулисието – Пеевски и Гешев"

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ анализаторът Илиян Василев. От друга страна премиерът Бойко Борисов е разбрал, че повече не може да се върне във властта и налага въпросът за договаряне условията на отстъпление.

Неговата оставка би изправила по-съществената опора на този модел, а именно прокуратурата и съдебната власт, както и цялата задкулисна машина като непосредствена цел на протеста. Именно поради желанието да се избяга от това, те налагат оставането на власт на Борисов на всяка цена. Развръзката е неминуема, защото тази власт е изчерпана. Тя не може да произведе нито доверие, нито да вдъхнови когото и да е било“, коментира Василев.

"Оставането на власт на всяка цена се плаща с политически капитал, с партиен и личностен капитал и с репутация, обясни Илиян Василев. Според него вече се събуждат демоните на властта. Борисов умело е балансирал чрез личните си контакти отвън, но разкритията за корупцията и медиите постепенно правят трудна политиката на незабелязване на процесите в България. Никой не е убеден, че това правителство ще може да се справи с кризата", добави анализаторът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари