"Развеселен" шофьор помля три патрулки

0
Пияният мъж се опитал да осуети полицейска проверка /Снимката е илюстративна/
Пияният мъж се опитал да осуети полицейска проверка /Снимката е илюстративна/

Пиян и без книжка потроши три патрулни автомобила при опит да осуети полицейска проверка в Плевен.

Тази нощ, около 00.30 часа в град Плевен на булевард „Христо Ботев“ полицейски автопатрул е установил, че в нарушения на правилата със загасени фарове се движи лек автомобил „Рено"-Меган, предават от пресцентъра на полицията.

След като единият полицай подал сигнал за спиране със стоп палка, водачът на „Рено“-то не се е подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си по улица „Сан Стефано“.  Служителите на реда го последвали по улиците на града и се включили още два патрулни автомобила. Полицаите са използвали помощни средства – стоп-патрони.

Нарушителят е принудително спрян с автомобила във вилна зона „Плочата“ в землището на Плевен. Установена е самоличността на водача – 36-годишен от Плевен. Изпробван е с дрегер за алкохол и уредът е отчел 1.85 промила.

Проверка е изяснила, че за нарушения на Закона за движение по пътищата през 2009 година му е отнето свидетелството за правоуправление. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. В заградителните мероприятия са нанесени материални щети на полицейските автомобили – единият автомобил е със счупен фар, а другите два са с охлузвания. Материалите по случая са докладвани на прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари