Разследват убийство на два благородни елена край село Тъжа

1
Не сме имали такава груба бракониерска изява, коментира  Андон Конзулов
Не сме имали такава груба бракониерска изява, коментира Андон Конзулов Видео: NOVA

Не сме имали такава груба бракониерска изява, коментира Андон Конзулов

Сигнал за два убити благородни елена е постъпил в полицейския участък на Павел баня в понеделник. Труповете на животните са открити в землището на село Тъжа, като в него попада Национален парк "Централен Балкан".

Според директора на Държавното ловно стопанство "Мазалат" инж. Андон Конзулов, животните са били на 3 и 5 години.

В момента се издирват бракониерите, убили животните.

"Това е един акт изключително грозен и извършен от хора без никакъв морал. За съжаление през последните две три години на територията на националния парк се случиха много лоши случаи на бракониерство", заяви Цанко Керанов, Национален парк "Централен Балкан".

Горските служители в района твърдят, че бракониерите ставали все по-нагли.

Едрите бозайници са в такъв период, когато женските раждат, да извършиш това деяние по това време...това говори за хора с липса на всякакъв морал, без задръжки и скрупули”.

През последните години полагаме много усилия за отглеждането и стопанисването на дивеча. Популацията на благородния елен се развива положително. Не сме имали такава груба бракониерска изява”, коментира още инж. Андон Конзулов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари