Разследват смъртта на затворник, излежавал присъда в Бобов дол

0
Мъжът е издъхнал след транспортиране между 3 града
Мъжът е издъхнал след транспортиране между 3 града

Мъжът е издъхнал след транспортиране между 3 града

Окръжната прокуратура в Перник образува досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие. То е във връзка със смъртта на 67-годишен, лишен от свобода български гражданин, настъпила на 25 декември, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България, предаде БТА.

След като се почувствал зле, Д. Г., изтърпяващ наказание "лишаване от свобода" в затвора в Бобов дол, бил транспортиран до здравно заведение в Дупница, където се установява, че мъжът е получил остър инфаркт на миокарда на сърцето.

Поради липса на специалист кардиолог, пациентът е пренасочен към най-близкото здравно заведение с кардиологично отделение – Медицински комплекс "Св. Георги" в гр. Перник. Въпреки положените грижи в интензивното отделение на лечебното заведение, лишеният от свобода е починал по-късно същия ден.

При подобен случай през 2012 г. млад перничанин, излежаващ присъда за дребни кражби, почина от инфаркт в затвора в Бобов дол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари