Разследват схема за интернет измами във Велико Търново

0
Хакнаха Facebook профила на общинарка, искат пари за залози от нейно име
Хакнаха Facebook профила на общинарка, искат пари за залози от нейно име

Хакнаха Facebook профила на общинарка, искат пари за залози от нейно име

Полицията във Велико Търново и главната дирекция "Борба с организираната престъпност" разследват финансови интернет измами, при които от името на директора на социалната дирекция в Община Велико Търново е искано да бъдат превеждани пари към сайтове за залагания.

Чрез атакувания профил във Фейсбук на бившия заместник социален министър и настоящ директор на здравната и социалната дирекция в Община Велико Търново Росица Димитрова и последвала комуникация през социалната мрежа са измамени хора, които са превели немалки суми пари, чийто получател не е Димитрова.

Изпращани са 10-цифрени кодове за плащанията. Полицейското управление във Велико Търново със съдействието на ГДБОП разследва финансовите измами:

"Работим в момента по възстановяването на сумите, смятам, че биха били възстановими", каза Веселин Райков началник на Районното управление във Велико Търново.

Росица Димитрова призова хората да бъдат внимателни и да не се предоверяват на съобщения от лични чатове:

"Става ли въпрос за пари, задължително първо да звъннат преди да ходят да превеждат такива пари", каза Росица Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари