Разширяват ГКПП "Капитан Андреево" с две нови платна за хладилни камиони

0
Лентите трябва да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и да намалят задръстванията
Лентите трябва да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и да намалят задръстванията Снимка: БТА

Лентите трябва да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и да намалят задръстванията

Агенция "Митници" започва днес изграждането на две нови входящи трасета за хладилни камиони на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград, предаде БТА.

Лентите трябва да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и да намалят задръстванията.

Строително-монтажните работи ще продължат до началото на следващата година, като в определени периоди ще се налага въвеждането на временна организация на движението на отделни части от граничния пункт. Ще бъде запазена обаче пропускателната му способност и нивото на контрол, уверяват от митницата.

След завършване на новите трасета се очаква увеличаване на пропускателната способност на пункта. Очаква се днес началникът на митническия пункт Георги Господинов да даде брифинг с информация за проекта.

За пръв път темата за разширяването на "Капитан Андреево" бе поставена при срещата на транспортните министри на България и Турция Николай Събев и Адил Караисмаилоглу на 17 февруари т.г. в Свиленград. Преди седмица на турския ГКПП "Капъкуле" зам. министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията в служебното правителство Христо Алексиев и министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу отново водиха разговори по темата с облекчаването на тежкотоварния трафик между двете страни.

След срещата министър Алексиев каза, че от октомври м.г. до този октомври движението през "Капитан Андреево" - "Капъкуле" е станало още по-интензивно и през тях са преминали 100 хил. камиона повече, а причината е отшумяването на COVID-19 пандемията и войната в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Русенец
    от февруари поставена темата- в ноември почват строетелните работи. На Дунав мост при Русе проблема е от години!!! Чакаме буферния паркинг, който не е ясно как ще облекчи трафика?! Безумието вход не се коментира! Задръстванията - и тях не ги коментираме вече! Молим се, минавайки покрай опашката да не блъснем някой, или нас да ни блъснат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари