Разпространен видеоклип с насилие в Русе предизвика прокурорска проверка

23
Вълна от недоволство сред русенци след клип с насилие в социалните мрежи
Вълна от недоволство сред русенци след клип с насилие в социалните мрежи Видео: NOVA

Вълна от недоволство сред русенци след клип с насилие в социалните мрежи

На него се вижда как младеж удря беззащитен мъж. А момчето, качило видеоклипа в интернет, заедно с приятелите си предприеха акция "Респект".

На видеоклипа се вижда как беззащитен мъж очаква да бъде ударен или ритнат. След известно колебание и боксови демонстрации биячът го удря силно в главата и той се свлича на земята.

Инцидентът е станал между кварталите "Здравец" и "Здравец – изток" през светлата част на деня, точно когато през това място минават десетки русенци. 

Само за ден над 3 хиляди души реагираха на видеото, споделено от Милан Ангелов в социалните мрежи, предаде БНТ.

"Ходил 2 пъти на тренировки и вече е станал голям MMA-боец и боксьор и почнал да прилага боксови умения срещу много по-слаби хора", заяви Милан Ангелов.

"Беше в моето училище и го изключиха. Срамота, че е на 18 години", споделя Светлозар.

От учебното заведение отказаха коментар. Съседите обаче не спестиха разочарованието си от постъпката му.

"Баща му е в затвора, майка му е починала. Доколкото разбрах баба му е пускала 2 пъти жалби в полицията, защото ѝ е вземал пенсията", коментира Сергей Иванов.

Милан Ангелов и приятелите му се събраха пред блока, в който живее насилникът. Поговорили са с него и с момчетата, снимали видеото, за да им покажат, че насилието няма място в съвременния свят.

"Ние сме младото поколение. Всеки може да се бие, но това не е решение. На човек са му дали уста да говори, това е решението – говоренето, а ако не разбира от говорене, има си органи на реда", каза още Милан Ангелов.

Междувременно стана ясно, че прокуратура е образувала досъдебно производство срещу 18-годишен извършител. За престъплението законът предвижда наказание до една година затвор или пробация. Разследването по случая продължава.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Водопроводчикът напусна работа, защото не можа да убеди жена си, че кълчищата не са: "Косми от оная руса кучка, със сухата коса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари