Разпитват свидетели по делото за катастрофата в Хитрино с видеоконферентна връзка

0
Съдът разпита и румънският експерт Лука Фаиш, участвал в изготвянето на частната експертиза на „Булмаркет“
Съдът разпита и румънският експерт Лука Фаиш, участвал в изготвянето на частната експертиза на „Булмаркет“ Видео: БНТ

С видеоконферентна връзка през декември ще бъдат разпитани двама свидетели по делото за влаковатакатастрофа в Хитрино, при която загинаха седем души и 29 бяха ранени.

Делото продължи с нова съдебно-медицинска експертиза и разпит на румънски експерт, призован от защитата на двамата машинисти - Радослав Петков и Димитър Михнев, основни обвиняеми по делото, информира БНТ.

През декември ще бъдат разпитани двама свидетели от Германия и Чехия. Ще бъдат изпратени европейскизаповеди за разследване в двете държави. Съдът прие заключенията от допълнителната съдебно-медицинската експертиза за стрелочника на гара Хитрино. Експертизата потвърдиха, че изгарянията по ръцете на стрелочника не са причинени от докосване до гореща стрелка на жп линията, а от защита на очите по време на взривната вълна.

Съдът разпита и румънският експерт Лука Фаиш, участвал в изготвянето на частната експертиза на „Булмаркет“,според която причината за катастрофата в Хитрино на 10 декември 2016 г. е незаключена стрелка. Зарадизатруднения в превода, защитата на машинистите поиска съдът да осигури преводач с технически знания. Искането беше отхвърлено от съдията и свидетелят беше разпитан.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари