Разпитаха 15-годишен свидетел за убийството в Николово

0
Свидетелят обаче даде противоречиви показания
Свидетелят обаче даде противоречиви показания Видео: КИС 13

В Окръжен съд - Русе продължава делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов.

С разпит на 15-годишен свидетел продължи днес делото за престъплението, извършено през март миналата година в русенското село Николово.

Подсъдими в процеса, който върви в Русенския окръжен съд, са 18-годишните Николай и Деян, които по време на извършване на деянието са били непълнолетни. 15-годишният младеж, който бе изправен на свидетелската скамейка, даде противоречиви показания пред съда. Затова се наложи да бъдат прочетени обясненията му, взети по време на досъдебното производство.

В тях той разказва, че идеята за грабежа и убийството са били на Николай, който поканил него и другия ключов свидетел Йордан, да участват. Те обаче били съгласни само на грабеж, без да се стига до убийство. По думите му в обясненията Николай извикал Деян, който донесъл маски и два ножа, но момчето и Йордан се отказали. По-късно от интернет разбрал, че Николай и Деян са извършили замисленото престъпление.

Защитниците на двамата обвиняеми обаче се усъмниха дали е спазена процедурата при снемане на обясненията от непълнолетния свидетел и поискаха да бъде призован настоящ шеф на звено в полицията, който преди година е присъствал на разпита като педагог. Те настояха за разпит в съда и на въпросния свидетел Йордан, който е бил призован, но точно днес е влязъл в психоболницата в Раднево.

Делото продължава утре с разпит на експерти.

Припомняме, че според обвинението, Николай и Деян наели таксито, спрели в задънена улица и откраднали всички налични пари на 60-годишния шофьор Валери Спиридонов, който след това бил наръган множество пъти с нож. За грабеж законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 5 години.

Ако обаче младежите бъдат признати за виновни за убийство, те могат да получат наказание от 5 до 12 години затвор, тъй като по време на извършване на престъплението са били непълнолетни.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари