Разпилян живак от счупен термометър вдигна охранители на крак

0
Веществото е събрано и депонирано
Веществото е събрано и депонирано Снимка: Dunavmost

За изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 9 сигнала

Това стана ясно от справка на ОДМВР - Русе

В 10:54 ч. екип на РСПБЗНСливо поле е изпратен да гаси пожар в отпадъци в сметище и сухи треви в село Малко Враново. Произшествието е ликвидирано на площ около 10 000 кв.м., без щети.

В 11:05 ч. служители от ССОД – Русе са посетили адрес на улица "Видин" в Русе по сигнал за разпилян живак от счупен термометър. Веществото е събрано и депонирано.

Между 12:50 и 13:55 ч. екип от РСПБЗНСливо поле и още един от Втора РСПБЗН – Русе са участвали в ликвидиране на пожар в сухи треви в град Сливо поле на улица "Братя Миладинови", на площ от около 5000 кв.м. Загасен е без материални загуби.

От 15:21 до 16:55 ч. беленски огнеборци са гасили пожар в стопанска постройка/навес в село Полско Косово. Огънят е потушен на площ от 20 квадрата, като има нанесени щети по покривна конструкция.

От 16:15 до 19:40 ч. екип на службата в Две могили е работил по гасене на запалени сухи треви и отпадъци в село Горно Абланово, които са потушени на площ от около 1100 кв.м., без загуби. В 16:56 ч. два екипа на РСПБЗНБяла са пратени на сигнал за запален лек автомобил на адрес в Бяла. Пожарът е унищожил автомобил "БМВ" и бракувана каравана. Предполага се, че до запалването се е стигнало от небрежно боравене с открит огън. Пострадали при инцидента няма. В 17:26 ч. екип на РСПБЗНБяла е изпратен за оказване на съдействие за инцидента с пострадал работник в цех на фирма в град Бяла.

За времето от 20:32 до 00:50 ч. огнеборци от РСПБЗНСливо поле са работили по гасенето на пожар, възникнал в отпадъци в сметище и сухи треви в село Малко Враново. В 22:22 ч. екип на ССОД – Русе е изпратен за оказване на съдействие за инцидент с паднал в кладенец човек на адрес в село Пиргово. Не се е наложила намеса. Преди пристигане на екипа човекът е бил изваден и предаден на ЦСМП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари