Разнобой в коалицията заради това кой да е управител на БНБ

0
БСП и „Демократична България” се възпротивиха на ПП и Има такъв народ
БСП и „Демократична България” се възпротивиха на ПП и Има такъв народ Видео: NOVA

Управляващата коалиция ще излезе с две имена за управител на Българската народна банка. Това са Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната” и Любомир Каримански от „Има такъв народ”

Това обаче не се хареса от БСП и „Демократична България”, предаде NOVA 

 Според тях коалицията трябва да излезе с единна кандидатура, иначе се дава лош знак и право на опозицията да реши кой да бъде следващият гуверньор.

„Противоречия няма - има нормални дискусии, както сме показвали и досега. Моето име е една от номинациите, които се обсъждат в момента. Днес, до края на деня, ще знаем кои са всички подадени номинации”, обясни Андрей Гюров.

„Ние излизаме с наша кандидатура в лицето на Любомир Каримански. Напрежение в коалицията - няма, задкулисни договорки - няма. Не сме се разбирали с ГЕРБ и ДПС да подкрепяме наш кандидат”, коментира Станислав Балабанов от ИТН.

„Ще коментирам качествата, когато имаме формално внесени кандидатури. Тази коалиция е такава, че тя постоянно се крепи на напрежение в някакъв смисъл. Така че има напрежение. Ако няма единна кандидатура и в крайна сметка се окаже, че гуверньорът на БНБ бъде избран с гласовете на опозицията - това ще бъде криза”, смята Христо Иванов от ДБ.

„В политиката, ако коалицията излезе с две кандидатури, това ще означава, че опозицията ще реши кой ще бъде управител на БНБ”, е мнението на Румен Гечев от БСП.

Интригата около избора на гуверньор ще се запази до последно, тъй като в следващите часове може едно от имената да отпадне, ако се постигне консенсус в коалицията. Крайният срок за подаване на документи е 18 ч. Засега другите парламентарни групи не са подали свои кандидати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари