Съдържанието на метан в Балтийско море е хиляда пъти над нормата

0
Учените трябва да проведат допълнителни изследвания
Учените трябва да проведат допълнителни изследвания

Анализи на водата в района са извършени от шведски изследователски кораб

Съдържанието на метан във водите на Балтийско море около районите на изтичане на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" е надвишило нормата хиляда пъти, съобщи Шведското радио, цитирано от NOVA

Критичните нива на метан във водата са открити при анализите, извършени от шведския изследователски кораб Skagerak. Екипажът завърши работата си на няколко морски мили от мястото на теча и корабът отплава обратно за Гьотеборг.

Научният ръководител на експедицията Катарина Абрахамсон заяви, че "такава концентрация на метан може да окаже отрицателно въздействие върху морския фитопланктон и зоопланктон", но учените трябва да проведат допълнителни изследвания.

На 27 септември компания Nord Stream съобщи за "безпрецедентни повреди" на три нишки от морските газопроводиСеверен поток 1” и „Северен поток 2”, които бяха определени като саботаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари