Разкриват втора яслена група към детска градина "Снежанка"

2
Предложението ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет
Предложението ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет Снимка: Община Русе

Предложението ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет

Детска градинаСнежанка“- Русе е поискала да разкрие втора яслена група към детското заведение от 15 септември 2024 г. Предложението ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет, предава Русе Медиа.

В момента на територията на община Русе функционират девет детски ясли с 37 дневни групи. В четири детски градини има по една разкрита яслена група - в ДГ „Снежанка“ и ДГ „Синчец“ - Русе, ДГ „Райна княгиня“ - гр. Мартен и ДГ „Приказен свят“ - с. Николово.

В детските ясли към месец април 2024 г. общият брой на децата, които ще участват в класиране е 126. За яслените групи в детските градини към началото на месец април 2024 г. има 35 чакащи класиране деца, при запълнен капацитет на групите.

От началото на учебната година броят на чакащите за прием в яслената група към ДГ „Снежанка“ – Русе варира между 16 и 31 деца, които остават неприети. Цялостният анализ на класиранията в една календарна година показва, че средно 27 деца в яслена възраст остават извън детските ясли и 19 извън яслените групи към детските градини, поради липсата на свободни места.

На територията на кварталите „Чародейка“ и „Дружба“ 3 функционират две детски заведения за прием на деца в яслена възраст – Детска градинаСнежанка“ - Русе с една яслена група и Детска ясла № 6 - с три групи, чийто капацитет не е достатъчен за обхващане на децата, чийто родители са подали заявления за прием. Общият брой на чакащите към момента деца за двата квартала е 64, като 32 деца чакат за Детска ясла №6 и 32 за яслената група в ДГ „Снежанка“ - Русе.

Предложението на директора на детското заведение е за разкриване на втора яслена група в сградата в кв. „Дружба“ 3 зад блок 4. Разположението на сградата и наличното свободно помещение в нея позволяват обособяването на яслена група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Айше
    В Червената шапка и Снежанка,мангал до мангал,циганори само,доста пьрвобитни и прости,много ниско ниво,мьрзеливи,и некомпетентни учители,те са най простите учители в гилдията,с купени изпити,дипломи,пьлен упадьк...
  • -1
    7
    До антончо
    не разбрах ма какиното..ама пък ти разбра! Явно си бил в съседен клас мойто пати..
  • 1
    6
    Жана
    Там се грижат много лошо за децата,мързеливи дебелани са,не ходете там,не работете за тях!!!Лош колектив са!
  • 1
    5
    Anton
    Номер 4,много си тъпа,сигурно и ти работиш в Снежанка и нищо не разбра,,те се будалкат сьс циганорите в Снежанка..и шефката циганка..те даскалите по природа са празноглави,мьрзеливи,и тъпи,..разбра ли го ма,како??
  • 1
    4
    боже..
    абе вие, 1-ви и 3-ти в едно и също заведение за специални потребности ли сте учили?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари