Разкриват вечерен стоматологичен кабинет в Русе

6
Обновяват апаратурата в центъра по дентална медицина
Обновяват апаратурата в центъра по дентална медицина

Намеренията на общинската стоматология – „Център по дентална медицина 1 – Русе”, са през 2021 г. да разкрие вечерен дежурен кабинет.

Центърът вече направи подобен кабинет, който да работи събота и неделя до 14 часа, но пациентите имат нужда и от спешна стоматологична помощ през нощта, каквато за момента в Русе липсва.

Центърът ще опита да осигури средства за закупуване на съвременен 3D скенер за образна диагностика, наред с обновяване на специализираната апаратура. Ръководството възнамерява да използва операционния блок за осъществяване на обучителна медицинска дейност и да се правят безплатни програми, свързани с денталното здраве по целеви групи. Тази година ще стартира и процедура за акредитация за следдипломна специализация. Ще се включат нови дентални специалности и ще се прави обучение на млади лекари. Предвижда се осъществяване на поетапен ремонт, обновяване и рехабилитация на сградата

„Център по дентална медицина 1 – Русе” е единственото лечебно заведение в областта, имащо договор за специализирана дентална помощ в целия обем от дейности от НРД за денталната медицина – орална хирургия, детска дентална медицина и образна дентална диагностика.

Дейността на лечебното заведение е обезпечена от 15 лекари по дентална медицина, като 10 от тях са с призната специалност и един в процес на придобиване втора специалност „лицево-челюстна хирургия“; специалисти по здравни грижи и дентални асистенти – 5 и лаборанти – 2, санитари – 4 и технически сътрудници – 2.

Приходите на дружеството се формират основно от оказване на медицински дентални услуги по сключен договор с НЗОК, от пряко платени дентални услуги и от отдадени под наем помещения. Размерът на приходите от медицински услуги за 2020 г. е 598 000 лв., с 16% повече спрямо 2019 г., като 24 800 лв. са допълнителни средства от НЗОК, във връзка с извънредната епидемична ситуация. Постъпленията от отдадените под наем помещения са в размер на 130 000 лв.и представляват 18% от общите приходи.

„Център по дентална медицина 1– Русе“ ЕООД приключва финансовата 2020 г. с печалба в размер на 88 000 лв. Разходите за инвестиции през 2020 г. са в размер на 56 378 лв. и включват: изцяло обзаведен и оборудван един дентален кабинет, закупена специализирана апаратура и два зъболекарски стола, цялостен ремонт на 1 300 кв. м. покривна конструкция –за първи път от построяването на сградата през 1989 г., ремонти на сградата, обновена инвалидна рампа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари