Разкриха с какво оръжие се е застрелял Росен Ангелов

0
МВР с ексклузивни разкрития за самоубийството на шесторния убиец
МВР с ексклузивни разкрития за самоубийството на шесторния убиец

"Около 14 ч. днес при прочистване на изоставена къща бе намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице Росен Ангелов", каза на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.

Обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър 56-годишен мъж се е самоубил в слепоочието, потвърди Младен Маринов, предаде Канал 3.

"Не мога да предполагам за оръжието, но на пръв поглед мога да кажа, че става дума за пистолет "Берета" - а какъв калибър е, да оставим експертизата", добави главният секретар.

Тялото било намерено при планираното претърсване на въпросния квадрант. "Целта на операцията бе да обезпечим сигурността на гражданите, да го притиснем, да не може да се придвижда свободно. И в тази блокада извършвахме търсене дом по дом, в пресечен терен с много постройки", разказа Маринов.

"Бяха включени сили на МВР, на Военна полиция, на Българската армия. Районът бе разпределен на квадранти, претърсването вече трае трети ден.

Около 14 ч. при прочистване на изоставена къща бе намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държи в ръката пистолет, вижда се, че има огнестрелна рана в областта на слепоочието", разказа Младен Маринов.

"Към момента не можем да кажем период кога е настъпила скмъртта, защото започва огледът. По описание, по дрехите, намерени на място, можем да предполагаме, че това е лицето, което издирваме, но окончателно ще бъде потвърдено от съответните експертизи", допълни той.

Местопрестъплението е запазено за обстойния оглед, който започва сега. Според Младенов постройката е "силно казано вила, това е стара постройка, изоставена, с разбити прозорци, разбити врати".

Младен Маринов изтъкнан, че разследването за шесторното убийство продължава, като ще се образува отделно досъдебно производство в Областна дирекния на МВР - София. 

"Когато се установи категорично, че това е Росен Ангелов и това е оръжието на убийството, те ще се приобщат към разследването на убийството", каза главният секретар.

Той съобщи още, че е имало поне 10 сигнала за движение, на които са реагирали термокамерите, ползвани за издирването на Росен Ангелов.

"Да, имаше засечени движения, но това бяха собственици на имоти", заяви Маринов.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари