Разкриха депо за укриване на мигранти край Карнобат

1
За трафика на мигранти са задържани двама българи
За трафика на мигранти са задържани двама българи Видео: NOVA

За трафика на мигранти са задържани двама българи

Полицията в Бургас разби депо за нелегално преминаващи през страната ни мигранти. То се намира в постройка към животновъдна ферма в карнобатското село Сърнево, съвсем близо до магистрала „Тракия”. При акцията там са открити шестима мъже, които чакали да бъдат отведени до магистралата и оттам към София и границата със Сърбия. Мигрантите казват, че са от Мароко. Задържани са двама българи, които участвали в трафика.

Освен че са им подсигурили подслон, са им давали храна и вода. Обгрижвали са ги и в чисто медицински план, тъй като голям процент от откритите са били с наранявания в областта на краката”, обясни пред NOVA Цветелина Рандева-говорител ОД МВР - Бургас.

Депото действало от около месец, като двамата арестувани посрещали мигрантите на предварително зададена локация. В Сърнево живеят основно възрастни хора. Разказват, че виждат ежедневно бежанци и непознати коли.

Това е от няколко месеца. Нямам спокойствие, притеснявам се”, споделя Марина, жител на Сърнево.

Някои от хората съжалявали мигрантите и им давали храна и вода.

Ходят боси, със скъсани дрехи. Нямат пари да си купят храна”, споделя Тонка Златева, жител на Сърнево.​

Двамата задържани са неосъждани, пожелали да сключат споразумения с прокуратурата.

Районният съд в Карнобат вече постанови 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от по 5000 лева за обвинените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари