Разказ на един граничен полицай

3

От няколко години съм в Гранична полиция. Елховската.

Образованието ми е висше, но реших, че ще е по-добре да съм в редовете на  МВР поради куп причини. След обучението започнах работа и  откровено  казано се чувствах значим - аз съм патриот и ми повериха  да пазя свещената граница на България.

В момента съм силно разколебан относно това, което правим - то долу – горе нищо не правим с колегите, просто не е това, което трябва да се случва. Границата ни е толкова халтава, че не ми се говори....

Ами откакто тръгна сериозната  мигрантска вълна, то си е истинска мъка. Тия хора налитат като скакалци... За мен лично е немислимо да тръгнеш за другия  край на света и да нямаш документи.Те нямат... Ние пък нямаме права. На теория  има законово положение, при което може  да използваш пищова си,ама не само аз, колегите също предпочитат да не го правим. Не че няма поводи,поводи има колкото искаш.

Тия дето ги ловим са като зверове - само да знаете какво презрение има в очите им и колко омраза.

Аз съм убеден, че при тях нещата са организирани и се спазва йерархичен ред-убеждавал съм се в това  в редица ситуации. Немалко се изписа, че са мъже, които прехвърлят границата  с  погледи вперени в Западна Европа. Да, млади са и в отлична кондиция.. това са бойци, човече, това са  войници, които имат мисия. За тях ние сме неверници и те ни мразят и презират.

Границата - тя си е разграден двор - уж има вече километри ограда, ама и през нея минават, щото на места тя е много лесна за преодоляване. Носят си клещите, режат и са в Европа...това е. Всеки път когато съм на обход се моля да не ги срещам тия.. нямаме права да ги спрем. Арестуваме ги, водим ги в разпределителния център  и какво-те са подготвени за тоя вариант и очакват той да се случи и при това си знаят правата... В някои случаи, когато съм виждал, че идва група бежанци, тръгвам  в друга посока. После ако ги хванат имам проблеми с началството, щото са минали през моя участък, но пък иначе си постоянно изложен като на пусия и чувството хич не е приятно - малко сме, не сме оборудвани добре, никой не стой зад гърба ни. Ако някой път използваш оръжие, а ми е идвало да го правя поне двайсетина пъти и е било почти наложително, ще те скъсат - Хелзински комитетаджии, следователи, прокуратура, съдилища... псевдохуманисти.... луда работа.....

Вместо да те защитят, че си си свършил работата и си защитил Родината и пагона ще ти разгонят фамилията.

А бе много сбъркана е работата.

Надявам се само, че тия гадини дето ги ловим и вероятно десетина пъти по толкоз дето минават нелегално граница, не искат да се установят в  България.

Силно се надявам, че  политиците ни най-сетне ще покажат воля и  ще мислят като патриоти,ще мислят за народа си.

Защото  това е нашествие,нашествие като на скакалци....това си е инвазия и  началници и  държавници дето трупат точки с посещения по оградата трябва да им светне червената лампа..тия идват да завладяват, сигурен съм в това.

Говорят често за интеграция - за тия, твърдя, че никога ,ама никога няма да се интегрират - те не го искат. Те винаги ще ни мразят....

При такава ситуация съм категоричен, че те нямат по никакъв начин място в България. Границата ни трябва да се охранява строго и да се стреля на месо - това е границата на моята Родина и не бива да се правят компромиси, с когото и да е..

България е страната, в която съм се родил и живея, тук са костите на дедите ми, тук се родиха децата ми,тук искам да е сигурно и спокойно и за възрастните ми родители място. Тук в България искам да сме щастливи...

Остава обаче въпросът към ямболския областен управител Димитър Иванов - от жителите на Лесово и областта, какво ще прави, ще настанява ли там своите Любимци-нелегални мигранти, все още упорито мълчи и не иска да отговаря. Дори не присъстваше на официалната церемония по случай 139 години от Освобождението на Ямбол от турско робство, за да поднесе венци и цветя в знак на признателност към Освободителите на Ямбол. От неофициален източник разбрахме, че са му прeвели парите за ремонт на сградите в Лесово, които трябва бързо се да усвоят.

Източник: Радио 999
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари