Разградската болница остана без линейки

0
През 2015 година бившият директор на болницата е отдал под наем единствената линейка, с която болницата разполага, след като преди това е продал другата
През 2015 година бившият директор на болницата е отдал под наем единствената линейка, с която болницата разполага, след като преди това е продал другата Снимка: БГНЕС

Преди 2 години едната е продадена, а другата е отдадена под наем.

Доставен е модерен рентген, но не се използва, защото не е изплатен. Ръководството ще настоява за проверка на всички сделки, сключени от предишния директор на болницата, съобщава БНТ.

През 2015 година бившият директор на разградската болница - д-р Марин Керчев, е отдал под наем единствената линейка, с която болницата разполага, след като преди това е продал другата, тъй като била много стара. Сегашният директор - д-р Гечо Жеков, който е на поста от 4 месеца, вече е водил разговори с транспортната фирма договорът да бъде развален.

Д-р Гечо Жеков – Изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски": "Нашата линейка ние сме я дали под наем за 100 лева, като ние си плащаме амортизациите, нали, нещо ако стане. Ние плащаме 15 лева на курс. Сама разчитате, че е неизгодна сделката."

От ръководството на болницата смятат да се обърнат и към Министерството на здравеопазването, за да им помогне да получат и още една линейка, за да могат при необходимост спокойно да транспортират пациенти до други лечебни завадения.

В момента в разградската болница се опитват да разрешат и друг казус – как да пуснат да работи новия рентген, който все още не е изплатен. По договор цената му била 400 хиляди, 200 от тях били осигурени от здравното министерство, но за останалите не е ясно как ще се набавят.

Д-р Гечо Жеков – Изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски": "На друго място чувам, че рентгенът е струвал 260 хиляди лева. А ние сме разписали за 400 хиляди. Тая разлика от 150 хиляди лева къде се явява сега. И пише, че работи. Нищо подобно. 200 хиляди висят."

Не можахме да открием бившия директор на разградската болница - д-р Марин Керчев, да коментира обвиненията на сегашното ръководство за незгодните договори, сключени от него.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари