Разгневени роми потрошиха френски град

0

Сериозен конфликт възникна между местната администрация и група роми в град Муаран в департамента Изер, в източната част на страната, предаде ТАСС, цитиран от БГНЕС.

Кметът на френския град Жерар Симоне съобщи, че ромите поискали двама техни представители, задържани по-рано от полицията, да бъдат освободени, за да участват в погребение.

След като получили отказа на местната власт, ромите устроили истински погром в града.

„Стотици хора, въоръжени с парчета арматурно желязо, превзеха гарата. Те разгромиха ресторант, нанесоха щети върху общинска собственост. Ромите подпалиха автомобили върху железопътните линии", заяви кметът.

Той призна, че хулиганите са щурмували и сградата на кметството. Наложило се е да бъдат евакуирани служителите в общинската администрация.

Училищата в града затворили входните си врати и не пускали учениците да излязат, за да не пострадат по време на безпорядъците.

Според кмета, във вторник вечерта спешно прехвърлените сили на полицията и жандармерията се опитват да въведат ред в града.

Движението по железопътната линия и минаващата край Муаран магистрала е спряно. Междувременно бил разграбен и терминал за плащане на магистрални такси.
Смятам, че ромите извършиха абсолютно недопустими и непростими действия", подчерта кметът.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари