Раздават наградите от конкурса "Стоян Михайловски" на 29 октомври

1
Церемонията ще се проведе пред Доходното здание
Церемонията ще се проведе пред Доходното здание Снимка: Dunavmost

В юбилейното издание на конкурса се включиха 131 млади литератори и журналисти от цялата страна

На 29 октомври (събота) в 11:00 ч. пред Доходното здание ще се проведе церемонията по награждаване на отличените участници в XV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство.

В юбилейното издание на конкурса се включиха 131 млади литератори и журналисти от цялата страна със 150 творби и 4 журналистически екипа.

За литературния раздел бяха обявени две теми по избор, посветени на 120 години от рождението на големия български разказвач Ангел Каралийчев и 140 години от рождението на автора на „Мечо Пух“ Алън Милн.

Журналистическият раздел също обхвана теми по избор, като едната беше посветена на 125 години от рождението на един от най-обичаните детски поети Асен Разцветников. Втората тема е свързана с патрона на конкурса и отбелязаната през август 130- годишнина от деня, в който Стоян Михайловски написва в Русе химна „Върви, народе възродени“.

Жури с председател Нели Пигулева – поетеса, преводач и редактор, отличи най-добре представилите се творби. Русе бе представен от ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, НУИ „Проф. В. Стоянов“ и Клуб „Приятели на книгата“ при ОбДЦКИ.

Голямата награда – плакет „Стоян Михайловски“ и парична премия от Фондация „Русе – град на свободния дух“ в раздел „Литературно творчество“, получава Анастасия Тришина от Литературен клуб „Касталия“ при ЦПЛР- ОДК, Варна.

Голямата награда – плакет „Стоян Михайловски“ и парична премия от Фондация „Русе – град на свободния дух“ в раздел „Журналистика“, е за видео репортаж на екип на вестник „НахОДКи“ към ЦПЛР- ОДК, Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари