Разбилият се край Гърмен хеликоптер се е ударил в дърво

0
Това сочи версия на разследващите
Това сочи версия на разследващите Снимка: БГНЕС

Това сочи версия на разследващите

Хеликоптерът, който се разби вчера сутринта в дере край Гърмен минути след излитане, се е ударил в дърво, преди да набере височина, за да излезе от гъстата мъгла. Такова е временното заключение на експертите, разследващи причините за инцидента, предаде БНР.

При огледа на местопроизшествието, което продължава и в момента, е установено, че хеликоптерът се е разбил от удар, тъй като останките от него са били много раздробени. Пилотът е правил опит да излезе над гъстата мъгла, дори завивайки в обратна посока на полета към Пловдив, каза Христо Христов от разследващия екип:

"Най-вероятно причината е временна загуба на ориентировка поради попадане в сложна метеорологична обстановка".

Според разследващите системата за разпръскване, прикрепена към селскостопанската летателна машина, се е ударила във високо дърво и пилотът е загубил управлението на хеликоптера:

"Много стръмен е скатът, около 50-60 градуса наклон. Хеликоптерът подходил и има един бор, който е на 5 метра най-високата част, който е закачил със страничната система за оросяване, следствие на което се срива самолетът надолу по ската".

Разследването на място продължава, като междувременно се разчистват останките от хеликоптера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари