Разбиха шоурума на "Ситроен" в Русе

1
Крадците са отмъкнали метална каса
Крадците са отмъкнали метална каса

Апаши измъкнаха и разбиха огромна метална каса от шоурума на „Ситроен” в Русе.

Полицията разследва сигнал за кражбата от офис на фирмата на ул. „Русофили”. Сигналът в ОД на МВР – Русе бил получен на 23 февруари. Оказало се, че крадците са проникнали в шоурума през нощта на 22 срещу 23 февруари.

Според заявеното, са били отнети пари, които са се намирали заключени в метална неукрепена каса, която е била оставена в помещение на втория етаж. Сейфът бил открит отворен и изпразнен в градината, на около 15 метра от сградата. Полицаите извършили оглед на местопроизшествие, при който бил установен взлом на прозорец на приземен етаж. Апашите, които явно са имали вътрешен източник, проникнали оттук. Сградата е охранявана от СОТ, който се задействали. Крадците обаче изхвърлили касата на двора и се измъкнали по обратния път, като затворили прозореца.

Пристигналите охранители не открили отворен прозорец, и не подали сигнал в полицията, но не забелязали и касата в неосветената градина. Едва когато ситуацията около шоурума се успокоила, крадците дошли отново, отворили и изпразнили изхвърлената навън каса. След това изчезнали безследно с парите. Кражбата била установена едва на сутринта. Иззети са записите от охранителните камери на обекта. Щетите от престъплението са в процес на уточняване.

По случая е заведено досъдебно производство по чл. 195 от НК. Работата разследването продължава. Това е пореден случай на отмъкване на каса в Русе през последните години. През 2014 апаши измъкнаха сейфа в близкия мотел „Рай”, откъдето откраднаха 20 000 лв. На следващата година дръзки крадци отнесоха метална каса от фитнес зала в центъра на Русе, откъдето взеха 3000 лв.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари