Разбиха пет оранжерии за марихуана във Варненско

0
Намерени и иззети са 324 стръка зелена, както и суха тревиста маса – около 10 килограма
Намерени и иззети са 324 стръка зелена, както и суха тревиста маса – около 10 килограма Видео: NOVA

Арестувани са трима души

​Криминалисти от ОДМВР - Варна разкриха пет оранжерии за канабис.

В рамките на операция за противодействие на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР - Варна задържаха трима мъже, съобщиха от полицията в морската ни столица.

В хода на предприетите действия криминалистите извършили претърсване в три къщи за гости - две в с. Юнец и една в гр. Бяла. Там полицаите са открили общо 4 оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерени и иззети са 324 стръка зелена, както и суха тревиста маса – около 10 кг. В обособените помещения криминалистите открили сушилни за преработка на продукцията, като всяка една от стаите била оборудвана с лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата, открити са и различни торове и препарати. Акцията продължила и в местността Прибой, където криминалистите неутрализирали още една оранжерия за отглеждане на канабис с идентично оборудване. Оттам са иззети намерените около 100 растения в различен стадий на растеж. При последвалото претърсване в жилищата на задържаните във Варна са открити 16 100 лева.

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента са образувани три досъдебни производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари